Uspešno održan drugi „Pikado iz bloka“ u Nišu

Izvor: Niški portal | 02-Feb-2019 | 14:07

Dana, 27. januara od 19 časova, u bilijar klubu „Atlantis“, uspešno je održan drugi turnir „Pikado iz bloka“ u Nišu. Ovom prilikom uz pomoć učesnika, prijatelja organizacije i sponzora, za pomoć višedetnim porodicama, sakupljeno je 30.500 dinara! 65 takmičara u borbi protiv siromaštva okupiralo je Bilijar klub Atlantis i u predivnoj atmosferi dalo svoj doprinos borbi.


Mladi volonteri humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, svojim trudom uspeli su da ubrzo nakon prvog „Pikada iz bloka“, ponovo aktiviraju Nišlije, gde su pokazali da energija s prvog turnira ne samo da nije splasla, već se i povećala.
Zahvaljujemo se svim takmičarima, kao i onima koji su podržali akciju a nisu učestovali na samom turniru, što su pored sakupljenih donacija za najugroženije, dali podršku i doprinos u širenju svesti o tome da širom Balkana postoji više desetina hiljada srpskih porodica koje žive u jako teškim uslovima za život.


Kao i prošlog puta, u ovoj plemenitoj misiji imali su pomoć sponzora, pre svega Bilijar kluba Atlantis, koji je ustupio svoj prostor za održavanje turnira, i najuspešnijim učesnicima „Pikada iz bloka“, podelio žetone za igranje pikada.
Ovom prilikom, zahvaljujemo se i ostalim sponzorima, koji su podržali drugi „Pikado iz Bloka“ u Nišu, a to su:
Brend „Divizija“ – 2.000 dinara
Brend „Ponos“ – 2.000 dinara


U izuzetno prijatnoj i pozitivnoj atmosferi, na drugom „Pikadu iz bloka“ u Nišu, u igri „301“, klasičnim sistemom eliminacija, takmičari su pored svoje humanosti, pokazali i zavidno znanje u pikadu, pa je turnir tek posle nešto više od dva sata završen.
Redosled pobednika je bio sledeći:
1. Vojislav Anđelković
2. Stefan Savić
3. Gavrilo Stanković


Što se tiče nagrada za najuspešnije, pored pehara i medalja, pobednicima su uručeni vaučeri picerije „Pomodoro“ kao i žetoni za besplatno igranje pikada u bilijar klubu „Atlantis“.

Na kraju, zahvaljujemo se svim humanim Nišlijama, koji su pokazali veliku svest za svoje sunarodnike, i koji su svojim učešćem podržali ovaj događaj. Nadamo se, da će u mesecima koji predstoje broj ljudi koji podržavaju humanitarne aktivnosti u Nišu biti još veći, kako bismo na taj način pomogli što više ugroženih srpskih višedetnih porodica!

Komentari
0
Pošalji komentar
AqE vmM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: