Pisto

Izvor: Niški portal | 24-Mar-2020 | 11:47

SASTAV:

  • 1 mala tikvica
  • 2 sveže paprike
  • 2 - 3 paradajza ( može i iz konzerve )
  • 1 crni luk
  • ½ prazi luka
  • Peršun
  • 3 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 100 ml belog suvog vina
  • So, biber

PRIPREMA:

Na maslinovom ulju propržite crni luk i prazi luk, koji ste pre toga stino isekli, pa dodajte sitno iseckan beli luk. Iseckajte tikvicu na sitne kockice i dodjate. Kada se sve dobro proprži, dodajte papriku, takođe sitno iseckanu. Zatim dodajte belo suvo vino. Još malo dinstajte pa dodajte paradajz. Dinstajte uz povremeno mešanje, na srednjoj vatri i mešajte. Kada primetite da je voda isparila, posolite, dodajte malo bibera i peršun.

Komentari
0
Pošalji komentar
f2c 87D
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: