Počela izgradnja fabrike Leoni, posao za 3000 radnika

Izvor: Niški portal | 24-Feb-2017 | 17:21

Nemačka kompanija Leoni počela je danas u Nišu izgradnju fabrike gde će proizvoditi kablove za ugradnju u automobile, a investicija je u vrednosti 22 miliona evra. Polaganju kamen-temeljca treće fabrike Leonija u Srbiji prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić, direktor kompanije Leoni Srbija Klemens Saks, izvršni potpredsednik Leonija Ralf Maus, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

            

Vučić je najavio zapošljavanje najmanje 2.200 radnika, a moguće i svih 3.000.

       - Naš je cilj da spustimo nezaposlenost u Nišu na ispod 20.000 i kada to budemo uspeli onda mislim da smo velike i značajne rezultate postigli. Posebno sam zahvalan našim nemačkim prijateljima koji danas postaju najveći poslodavci u Srbiji, sa 32.000-33.000 zaposlenih u nemačkim kompanijama, poručio je premijer.

Ugovor o izgradnji fabrike potpisali su oktobra prošle godine generalni direktor komapnije Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

      - Nisu subvencije jedini razlog za odluku o izgradnji treće fabrike. Glavni razlog je dobro iskustvo u prethodnom periodu, sa prethodne dve fabrike 'Leoni' u Srbiji, istakao je Saks.

Fabrika će u prvoj fazi imati 15.000 kvadratnih metara, a po završetku ukupnih radova 25.000. Leoni u Srbiji od 2009. godine proizvodi auto-kablove u Prokuplju i u Malošištu, kraj Doljevca.

Komentari
0
Pošalji komentar
afh nY4
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: