Počela rekonstrukcija trotoara u Voždovoj ulici

Izvor: Niški portal | 05-Jun-2018 | 18:42

Rekonstrukcija trotoara u Voždovoj ulici je počela. U prvoj fazi se uređuje trotoar na neparnoj strani ulice, tačnije deonica od raskrsnice ulice Vojvode Mišića do ulice Dobrile Trajković u dužini od 200 metara.

Foto: Grad Niš

Radovi obuhvataju uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja koji će biti zamenjen behaton pločama, sa horizontalnom signalizacijom za kretanje slepih i slabovidih osoba. Kako je najavljeno, pre postavljanja behaton ploča, ekipe JKP Medijana redukovaće i korenje drveća posađenog duž trotoara, čiji je rast izazvao oštećenja na trotoaru.

Foto: Grad Niš

Radove su obišli gradski većnik Miloš Milošević i direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović. Kako su istakli, radovi će biti završeni u najkraćem mogućem roku, a namera Grada je da se, u dogledno vreme, svi asfaltni trotoari u Nišu pokriju behaton pločama. Kako su pojasnili iz Direkcije, behaton ploče, pored estetske vrednosti, omogućavaju i brzo otklanjanje kvarova na podzemnim instalacijama bez narušavanja izgleda trotoara.

Inače, realizacija projekta je poverena preduzeću M Univerzal tim, a vrednost radova je 1.200.000 dinara. Novac je predviđen Programom redovnog održavanja komunalne infrastrukture.

Komentari
0
Pošalji komentar
hg1 Uhf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: