Počela sanacija puta uz Mramorsko brdo

Izvor: Niški portal | 12-Jun-2018 | 11:56

Sanacija puta Niš-Merošina preko Mramorskog brda, u delu kroz samo selo Mramor, počela je danas. Na tom delu je, zbog klizišta, kolovoz pretrpeo najveća oštećenja.

Foto: ni.rs

Radiće se presvlačenje kolovoza novim slojem asfalta koji će popuniti ulegnuća i ispupčenja nastala zbog pomeranja tla. Takođe se radi i na čišćenju i osposobljavanju kanala za odvod atmosferskih voda sa obe strane puta.

Gradski većnik Miloš Milošević i direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović, obišli su radove i tom prilikom istakli da je sanacija bila neophodna, jer je stepen oštećenja puta takav da ugrožava bezbedno odvijanje saobraćaja.

Foto: ni.rs

Kako su nadležni rekli, dodatni problem je predstavljalo to što su oba kanala za odvod kišnice bila potpuno zapuštena i van funkcije, tako da se voda sa brda slivala putem i dodatno potkopavala kolovoz.

Inače, zbog radova se saobraćaj na ovoj deonici odvija usporeno, uz naizmenično propuštanje vozila iz jednog, odnosno drugog smera, pa je zato neophodan i pojačan oprez vozača. Kako je najavljeno, posao će biti završen u najkraćem mogućem roku, kako bi se odvijanje saobraćaja na ovoj deonici što pre normalizovalo.

Komentari
0
Pošalji komentar
p5o 1db
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: