Počele ''Igre bez granica''

Izvor: Niški portal | 04-Jun-2018 | 12:29

Prve „Igre bez granica“ u organizaciji gradske opštine Medijana počele su u Parku Svetog Save. Učestvuje deset osnovnih škola sa područja ove opštine. Pobednici prvog polufinala su osnovne škole „Ratko Vukićević“ i „Vožd Karađorđe“.

''Ovo je još jedna u nizu manifestacija koje najveća niška opština organizuje za osnovce, u cilju razvijanja takmičarskog duha i zdravih životnih navika'', rekao je predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić otvarajući učeničko takmičenje.

Prvi put Gradska opština Medijana organizuje ovakvu jednu manifestaciju, a kako kažu iz opštine, u želji da ona postane tradicija.

Decu su prvog dana bodrile rukometašice niške „Naise“. Partner u celom događaju je niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, čiji su profesori i studenti sudije u igrama.

Deca se takmiče u pet disciplina – obruči i čunjevi, poligon spretnosti, skok u dalj, igra džinova i trka džakovima. Cilj manifestacije je između ostalog, jačanje sportskog duha, kreativnosti, maštovitosti i pripadnosti timu.

Prema propozicijama, dve najbolje prvoplasirane i najbolje trećeplasirana ekipa boriće se u finalu „Igara bez granica“, u sredu 6. juna. U igrama koje će trajati tri dana, od 9 do 12 sati, predviđeno je učešće oko 300 dece. Obezbeđene su brojne nagrade kako za najbolje ekipe, tako i za najaktivnije navijače.

Komentari
0
Pošalji komentar
2if 2ew
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: