Počinje trka za najbolju učeničku kompaniju

Izvor: Niški portal | 08-Mar-2017 | 10:18

U četvrtak, 9. marta, u Roda centru u Nišu biće održano Regionalno takmičenje učeničkih kompanija na kome će dvadeset srednjoškolskih timova iz jugoistočne Srbije (Niš, Leskovac, Vlasotince, Pirot, Kuršumlija, Zaječar, Svrljig i Vladičin Han), ponuditi svoje proizvode i usluge široj javnosti, dok će članovi žirija ocenjivati njihove kompanijske izveštaje, prodajne veštine i jedinstvenost ponude.

     

   Foto: Regionalno takmičenje učeničkih kompanija 2016.

Na takmičenju će učenici imati priliku da javnosti pokažu koje proizvode i usluge su razvijali tokom godine ali i da „odmere snage” sa svojim vršnjacima. Najboljih pet kompanija učestvovaće na nacionalnom finalu u Beogradu, zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna takmičenja (jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i Beograd). Najbolji tim na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu u Briselu.

Učenička kompanija je jedan od najpoznatijih programa „Dostignuća mladih“ koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta.

Program traje preko cele školske godine, a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja.

Učenici koji su „zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe „Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

Program Učenička kompanija deo je projekta „Godina preduzetništva” koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

Autor: Vladana Simić

 

Komentari
0
Pošalji komentar
54Q NUz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: