Podignuta optužnica protiv Kačara

Izvor: Niški portal | 21-May-2018 | 21:45

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je nakon svih prikupljenih dokaza i preduzetih dokaznih radnji, danas, 21. maja, podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u Nišu protiv Branislava Kačara, većnika za sport i omladinu. Kako stoji u izveštaju Osnovnog javnog tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je većnik izvršio krivično delo trgovina uticajem. Osim Kačara, tužilaštvo je podnelo optužni predlog i protiv Ace Jankovića iz Niša, šefa Službe za zajedničke poslove Grada, zbog postojanja opravdane sumnje zloupotrebio službeni položaj.

Foto: Facebook

‘’Tužilaštvo traži da se Kačar osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, a Aca Janković na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca. Po prijemu optužnog predloga sud je u mogućnosti da radi boljeg razjašnjenja stvari naredi da se prikupe određeni dokazi, da odbaci optužni predlog ukoliko smatra da nema dovoljno dokaza, ili da u roku od 30 dana zakaže glavni pretres’’, saopštili su iz tužilaštva.

Inače, kako nezvanično saznajemo, Kačar je ovu vest o optužnom predlogu dočekao u Kanadi, jer je na svom fejsbuk profilu objavio da je otputovao u Kanadu.

Podsećanja radi, mladi većnik je priveden zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem. On je osumnjičen da je umešan u nameštanje javne nabavke u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem gradske uprave, kao i za malverzacije pri isplati novca iz gradskog budžeta namenjenog sportskim klubovima.

Posle dvadesetak dana u pritvoru, Kačar je pušten, jer su, kako je tada rečeno, u međuvremenu saslušani svi svedoci, a Sud je procenio i da većnik ne može više da utiče na proces.

Komentari
0
Pošalji komentar
hWK KmW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: