Podrška ostanku na selu

Izvor: Niški portal | 13-Jun-2018 | 17:20

Nekoliko mladih bračnih parova koji žive na selu, dobiće bespovratnu pomoć od Grada u cilju mera pronatalitetne politike. Do sada se prijavilo sedam porodica iz okoline Niša, a ko će dobiti grantove za zasnivanje ili proširenje svoje delatnosti, znaće se za najviše 10 dana. Nadležni iz Grada i Centra za socijalni rad krenuli su u obilazak parova koji su konkurisali, a kako kažu, poziv za ovaj vid pomoći je i dalje otvoren.

Predstavnici Centra za socijalni rad i gradska većnica Tijana Đorđević Ilić najpre su obišli porodicu Lukić iz Gornjeg Matejevca. Na njihovom imanju ima uslova za bavljenje stočarstvom, a kako bi se u budućnosti bavili tom granom poljoprivrede, neophodna im je pomoć.

''Putem medija sam saznao za konkurs za bespovratnu pomoć koju Grad dodeljuje mladim bračnim parovima na selu i odlučio sam da apliciram. Kada bismo dobili sredstva, svakako bismo se bavili stočarstvom, jer na imanju imamo mogućnosti za to'', rekao je Nemanja Lukić.

Osim Lukića, još 6 porodica iz okoline Niša pokazalo je želju da ostane na selu, proširi porodicu i bavi se nekom delatnošću. Njih ovih dana obilaze predstavnici Centra za socijalni rad kako bi I lično razgovarali sa porodicama i uverili se u njihove potrebe. One porodice koje ispunjavaju neophodne uslove, dobiće grantove u vrednosti do 140.000 dinara, kažu nadležni.

Prema rečima većnice Tijane Đorđević Ilić, uskoro će se znati i da li bi ovaj vid pomoći trebalo i ubuduće sprovoditi, a u tom slučaju Grad će izdvojiti i veća sredstva.

Inače, konkurs za pomoć mladim bračnim parovima na selu je i dalje otvoren.

Komentari
0
Pošalji komentar
gBD HWQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: