Ponovo u Nišu: Igrajmo za 16

Izvor: Niški portal | 08-Mar-2017 | 09:37

Javni medijski servis Srbije po 18. put organizuje memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“. Takmičenje se organizuje u znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a i sve žrtve bombardovanja Srbije tokom 1999. godine. Na takmičenju u Nišu, koje se organizuje od 2013, nastupa 16 ekipa koje će odigrati 31 utakmicu. Igraju se u Šivari i počinju 11. marta. Polufinala i finala zakazana za 25. mart u Hali Čair u vremenu od 13  do 17 sati, rečeno je u niškom Media centru.

    

    foto: Media centar Niš

Među ekipama ove godine naćiće se Telekom, Kopnena vojska, Gradska uprava, Nišville volonteri, Klinički centar,, Policija, Dom zdravlja Niš, Proaktiv, RTS i, po prvi put, Dom zdravlja Donja Gušterica sa Kosova i Metohije.

“Grad Niš će, kao i ranijih godina, učestvovati u organizaciji turnira. Obezbediće termin u Hali Čair za igranje polufinalnih i finalnih utakmica i prevoz pobedničke ekipe do Beograda na finalni turnir. Takođe, će biti i takmičar, jer ove godine gradska uprava ima svoju ekipu”, rekao je Goran Đorđević iz Sekretarijata za sport.

Po oceni učesnika, turnir u Nišu će biti mnogo teži od turnira u Beogradu.

“Teže je pobediti u Nišu, mada smo mi prošle godine malo neozbiljno shvatili turnir u Beogradu pa ispali u grupi. Ove godine planiramo da pobedimo u Nišu i da pokušamo da osvojimo i turnir u Beogradu”, istakao je predstavnik pobedničke ekipe na turniru u Nišu  2016. Alen Kocić.

“Naša ideja je da volonterizam promovišemo tokom cele godine, a ne samo na Nišville festivalu. Ono što odlikuje volonterizam je solidarnost i tolerancija, a to je i poruka turnira. Naša motivacija je da baš tu poruku pošaljemo, a radovaćemo se svakom postignutom golu“, kaže Marjan Cvetković iz ekipe Nišvil volonte.

Najbolje rezultate do sada postigao je tim Doma zdravlja. Oni su pobednici bili dva puta, a jednom su bili najbolji u turniru gradova.

Evo nekih fotogafija ljudi koji su nedužni stradali, popularno kao kolateralna šteta.

                 

               

                

              

      Autor: Vladana Simić

Komentari
0
Pošalji komentar
AiM dUw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: