Posni ražnjići sa lignjama

Izvor: Niški portal | 04-Jan-2011 | 23:15

Potrebno je:

300g lignji
400g fileta oslića
2 tikvice – 300g
200g šeri paradajza
1 praziluk – 150g
2 supene kašike maslinovog ulja
So, biber, neizostavni bosiljak
1 limun
400g raženog hleba
Rukola ili zelena salata
 
 

Savet lekara:

       Lignje se kupuju sveže ili zamrznute, neočišćene ili očišćene, cele ili naseckane na kolutove. Mogu biti različite veličine, kvaliteta i porekla. Prilikom kupovine, sveže lignje moraju biti prijatnog mirisa, telo im mora biti čvrsto, bele boje, sa tankom kožicom crvenkaste boje i sa prozirnim očima.

 

Napomena:

Meso ribe treba pripremiti pre pečenja. Prvo se prosuši, a potom se sa svih strana poprska limunovim sokom. Na taj način se vezuje miris ribe, a meso ostaje čvrsto i belo. Po površini treba lagano utrljavati so i začine.

 

Hranljiva vrednost jedne porcije od 505g:

470 kcal
38g belančevina, 11g masti, 56g ugljenih hidrata,
Natrijuma 850mg, holesterola  220mg
 
Detalje pripreme možete pogledati i preuzeti OVDE.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
lUu 58V
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: