Potpredsednik Stefanović u Nišu

Izvor: Niški portal | 04-Sep-2019 | 19:22

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar policije Nebojša Stefanović posetio je danas Niš i pored susreta sa osnovcima u školi Duško Radović i obilaska Policijske uprave, razgovarao i sa Gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem u Gradskoj kući. Sastanku su, pored Vicepremijera i Gradonačelnika i njihovih najbližih saradnika, prisustvovali i direktori EPS i Puteva Srbije Milorad Grčić i Zoran Drobnjak i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

U razgovoru je posebno istaknuta odlična dosadašnja saradnja Grada i Države i naglašena potreba za njeno dalje intenziviranje i unapređenje, kroz, kako je rekao ministar Stefanović, privlačenje novih investitora i otvaranje novih radnih, izgradnju novih puteva, novih vodovoda, kanalizacionih sistema i sve ono što je ljudima u ovom delu zemlje potrebno.

”Niš je izuzetno važan za Vladu Srbije, i ne samo grad, već čitav region, i Država će i ubuduće ulagati značajna sredstva u ovaj deo zemlje i podržavati sve velike projekte značajne za građane”, rekao je Stefanović.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je potpredsedniku Vlade podneo izveštaj o svemu što gradi i planira u Nišu, a posebno o velikim, državnim projektima u kojima se najbolje i vidi dobra saradnja Grada i Države.

”Veliko hvala još jednom Vladi i Predsedniku što pomažu da Niš ponovo postane veliko gradilište, sa preko 20 kranova širom grada i brojnim infrastrukturnim i kapitalnim projektima koje zajednički realizujemo. Sarađivaćemo i dalje jer Niš i Nišlije moraju biti motor razvoja čitavog regiona i Juga Srbije”, poručio je Gradonačelnik Niša.

Zajedno sa ministrom i čelnim ljudima EPS-a i Puteva Srbije, Gradonačelnik je, u Oficirskom domu, prisustvovao i razgovoru sa građanima, koji su od potpredsednika Vlade i direktora velikih državnih sistema tražili pomoć u prevazilaženju realnih, svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju. Ministar Stefanović je poručio da se pitanje nadležnosti u ovakvim razgovorima ne sme navoditi kao odgovor.

”Sva pitanja su saslušana i zapisana, i naš posao je da na njih nađemo odgovor, a nadam se, i rešenje, i da vas o tome direktno obavestimo u najkraćem roku”, rekao je Nebojša Stevanović.

Komentari
0
Pošalji komentar
IuR P6O
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: