Poziv lokalnim samoupravama da se prijave za učešće u programu USAID-a

Izvor: Niški portal | 09-Aug-2019 | 15:32

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je Javni poziv namenjen jedinicama lokalne samouprave da iskažu interes i prijave se za učešće u Projektu za odgovornu vlast (GAI). Ove godine, Projekat za odgovornu vlast će pružiti tehničku podršku drugoj grupi od pet do sedam odabranih gradova i opština u cilju poboljšanja transparentnosti i odgovornosti u radu lokalnih vlasti, borbi protiv korupcije i podsticanja građana da uzmu veće učešće u procesu donošenja odluka. 

„Sarađivaćemo sa svakom lokalnom samoupravom na definisanju konkretnih oblasti u kojima svakoj od njih možemo da pružimo podršku. Želimo da pomognemo gradovima i opštinama da kreiraju  uspešne strategije i modele koji promovišu transparentnost, ali istovremeno obezbeđuju pružanje usluga koje građani u lokalnim zajednicama očekuju i zaslužuju. Sva znanja koja smo stekli tokom projekta nesebično delimo sa drugim gradovima i opštinama kako bismo širom Srbije promovisali reforme koje se odnose na dobro upravljanje. Naši novi partneri će moći da koriste iskustva grupe lokalnih samouprava koja od prošle godine učestvuje u projektu i koja obuhvata Vranje, Sombor, Šabac, Vrnjačku Banju, Rašku, Sjenicu i Dimitrovgrad. Očekujemo i verujemo da će tokom našeg zajedničkog rada, nova grupa lokalnih samouprava postati uzor ostalim gradovima i opštinama u zemlji”, rekla je Džeklin Vilijems-Bridžers, direktorka USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast.

Sve zainteresovane jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji, uključujući i gradske opštine mogu se prijaviti za učešće u USAID-ovom Projektu za odgovornu vlast tako što će popuniti Izjavu o zainteresovanosti i poslati je na e-mail adresu gai-belgrade@checchiconsulting.com najkasnije do 30. avgusta 2019. godine do 17 časova, na način kako je to navedeno u tekstu Javnog poziva koji možete pogledati na adresi Projekta za odgovornu vlast

Komentari
0
Pošalji komentar
uBW g3e
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: