Poziv na info sesiju povodom raspisanog poziva za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena

Izvor: Niški portal | 12-Mar-2019 | 10:14

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) organizuje info sesiju povodom poziva za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena. Info sesija će biti održana 12. marta od 10 časova, u EU Info kutku u Nišu.

UN Women sprovodi trogodišnji projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji“ koji pruža podršku Vladi Republike Srbije u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije u oblasti rodne ravnopravnosti i Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost 2016-2020, kroz podršku implementaciji određenih mera i podršku ženskim organizacijama. Projekat finansira Evropska komisija kroz IPA II, a sprovodi se u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Ministarstvom za evropske integracije, Delegacijom EU u Republici Srbiji i ostalim partnerskim institucijama i ženskim organizacijama.

U okviru projekta je raspisan javni poziv za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena za organizacije civilnog društva koje se bave rodnom ravnopravnošću i pravima žena, a koje imaju najmanje trogodišnje iskustvo u oblasti ekonomskog osnaživanja žena. Evropska unija će podržati najmanje četiri projekta širom Srbije. Ovi projekti će doprineti sprovođenju mera Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost 2016-2020, koje se odnose na poboljšanje položaja žena na tržištu rada. Rok za dostavljanje predloga projekata je 1. april 2019. godine, a više informacija o samom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupno je na veb sajtu UNDP-a u Srbiji.

Tokom info sesije u Nišu, potencijalni podnosioci predloga projekata imaće mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o svim detaljima poziva.

Broj učesnika/ca je ograničen, pa je za prisustvo potrebno prijaviti se na e-mail adresu milica.marjanovic@unwomen.org najkasnije do 11. marta.

Komentari
0
Pošalji komentar
ymP c8F
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: