Predsednik priredio prijem za kraljicu ajvara

Izvor: Niški portal | 28-Nov-2019 | 07:39

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić priredio je prijem za pobedničku ekipu najvećeg gastronomskog karavana u Srbiji „Izađi mi na teglu", Suzanu i Radmilu Kostić.

U srdačnom razgovoru u kabinetu predsednika Opštine, Suzana i Radmila su predsedniku opštine Kuršumlija Radoljubu Vidiću prenele utiske sa ovog pobedničkog takmičenja istakavši tom prilikom da su prijatno iznenađene i presrećne zbog pobede.

Zahvalivši organizatorima i svim saradnicima koji su doprineli ovoj lepoj nagradi, Suzana je istakla da je pobedu i očekivala, jer kako kaže, „kada se kuva srcem, uz male tajne velikih majstora, a i kada se spoje mladost i iskustvo, uspeh je zagarantovan".

Ona je dodala da su sve takmičarske ekipe pokazale izuzetnu kreativnost u predstavljanju grada iz kojeg dolaze na autentičan i zanimljiv način, uz poziv svima da se ubuduće prijavljuju u većem broju, jer kako kaže ovo je posebno iskustvo za nju i njenu porodicu.

U proteklih šest sezonskih karavana, manifestacija „Izađi mi na teglu" obišla je 160 gradova širom Srbije i postigla mnogo uspeha. Projekat je već razvio uspešnu platformu za promociju svojih šampionata ili i projekata koji podstiču razvoj preduzetništva i malih proizvođača širom Srbije.

Tradicionalna manifestacija u Kuršumliji se održava pod pokroviteljstvom Opštine Kuršumlija i Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

Podsetimo, titulu najboljih ajvar majstora u Srbiji za 2019. godinu dobila je ekipa „Kostići" iz Kuršumlije. Srpska kraljica ajvara za 2019. godinu, Suzana Kostić kazala je tada da je ponosana i da će titulu sa ponosom nositi cele godine.

Drugo mesto osvojila je ekipa iz Raške koja je nosila naziv „Aktiv žena Baljevac", a treće mesto ekipa čiji je ajvar u prošloj sezoni proglašen za vicešampionski, ekipa „E sad opušteno" iz Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
2uM gLC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: