Premešta se apoteka “Higija”

Izvor: Niski portal | 10-Feb-2017 | 18:23

Apoteka “Higija” koja se nalazi na početku Obrenovićeve ulice biće privremeno zatvorena, a kasnije otvorena na novoj lokaciji. Tu informaciju je za “Niški portal” potvrdio direktor Apoteka Niš Dimitrije Janković. Objekat će raditi na staroj adresi raditi još mesec dana kada će biti zatvorena.

            “Od grada smo dobili zahtev za iseljenje apoteke iz Obrenovićeve 36. Na moje pitanje zašto, odgovor nisam dobio već samo rok u kojem bi trebalo da se iselimo. Ja sam za taj objekat  privatno i poslovno vezan. Ona je simbol grada i na tom mestu se nalazi duži niz godina”, istakao je Janković.

            Rok od 15 dana za iseljenje je mali, pa je podneta molba da se on produži bar za još mesec dana, kazao je on.

            Kao kompenzaciju, grad je ponudio drugi lokal koji je takođe u njegovom vlasništvu, ali je manji od postojećeg i udaljeniji.

            Apoteka “Higija” će biti preseljena na kraju Obrenovićeve ulice, kod Margera, u objektu koji je nekada koristila modna kuća “Mona” i koja je u lošm stanju, napomenuo je Janković. Manja je i veličina lokala tako da ćemo iz prvobitnih 144 metara kvadratnih sada biti premešteni u 97,8 kvadrata.

            “Grad nam je ponudio svu logističku podršku, što znači da Apoteke Niš neće platiti ni dinara za preuređenje novog lokala”, dodao je on.

            Kada će nova apoteka Higija biti otvorena još se ne zna, jer radovi u novom lokalu nisu ni počeli, a iseljenje iz starog prostora počeće tek po isteku roka od mesec dana koje je Apoteka Niš tražila dodatno od grada kako bi se ceo proces zatvaranja uspešno obavio.

            Prema još uvek ne potvrđenim informacijama, stari lokal apoteke Higija biće najverovatnije prodat kao što je to učinjeno sa još tri lokala iz centralne pešačke zone. Njihovom prodajom u budžet grada slilo se oko 1,5 miliona evra. Od tada do danas oni još uvek nisu našli zakupce.

Komentari
0
Pošalji komentar
cHy Umo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: