Preusmerava se 59 miliona na IPA projekte, stadion i verske objekte

Izvor: Niški portal | 06-Aug-2018 | 17:25

Gradsko veće odlučilo je na današnjoj sednici da napravi preraspodelu oko 59 miliona dinara u okviru Programa uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje. Ta sredstva otići će na nove projekte, jer je procenjeno da nisu ove godine neophodna za postojeće, ili su zbog ušteda, ostala neupotrebljena sa već završenih projekata.

Tako će na primer za druge pozicije biti raspodeljeno oko 10 miliona dinara sa projekta na lokaciji Ivana Milutinovića, dok je na lokaciji Cumtobel ostalo neupotrebljeno oko 7 miliona dinara.

''U Ivana Milutinovića je bila planirana izgradnja saobraćajnice, ali s obzirom na to da se radi o lokaciji koju već duži period ustupamo na tržištu, odnosno tražimo nekog novog investitora, procenjeno je da ovog momenta nije neophodno da nastavimo izgradnju te saobraćajnice, a da je potrebnije da rasporedimo te pare na druge lokacije'', rekao je Vanča Dimitrov, sekretar Sekretarijata za investicije.

I deo sredstava koja su planirana za ovu godinu za izgradnju 70 stanova za izbegla lica u naselju Branko Bjegović biće preraspodeljen, ali i od izgradnje ambulante u Brzom Brodu.

Sredstva od svih ovih projekata otići će za završetak drugih, ali i za izradu projektne dokumentacije za stadion Čair.

Ukupno će biti preraspodeljeno oko 59 miliona, rečeno je na gradskom veću.

Na veću je usvojena i odluka da se, kao vid pružanja podrške Projektu izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, investitor odnosno Republika Srbija, oslobodi plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Komentari
0
Pošalji komentar
UQW HIU
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: