Prijem za majstore kulinarstva

Izvor: Niški portal | 15-Jun-2018 | 22:58

U Gradskoj kući sinoć je priređen svečani prijem za učesnike i organizatore 5. mećunarodnog Gastro turističkog festivala koji se od 15-17. juna održava u parku Svetog Save u Nišu. Učesnike festivala koji je u Niš privukao majstore kulinarstva i ugostiteljske radnike iz 24 zemlje primio je Gradonačelnik Darko Bulatović poželevši im dobrodošlicu u, kako je rekao, carski grad Niš, koji je, osim po bogatoj istoriji i tradiciji, prepoznatljiv u svetu i po gostoljubivosti i vrhunskoj kuhinji, što se i dokazalo mnogo puta na takmičenjima kulinara širom sveta.

Gradonačelnik je poručio da će Grad u potpunosti stati iza ove manifestacije i pomoći i tehnički, materijalno i finansijski da već od naredne godine dobije novu, mnogo veću dimenziju, i postane jedan od brendova ne samo Niša, već i čitave jugoistočne Srbije, koja je nadaleko poznata po svojim brojnim specijalitetima.
Organizator Festivala je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša Zoran Mirašević, rekao je da će za posetioce najatraktivnije biti pripremanje velike pljeskavice od 65 kg i leskovačke mućkalice od 3.000 litara. Rad takmičara pratiće sudijski timovi sastavljeni od svetski priznatih majstora kulinarstva koji će i odlučivati o pobedniku manifestacije, ekipnim i pojedinačnim pobednicima u svim kategorijama“, rekao je Mirašević.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnica ministra za turizam Vera Trefald, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski koja je podsetila da je srpska kuhinja na međunarodnoj kulinarskoj sceni predstavljena na najbolji način, pre svega zahvaljujući nesebičnom trudu članova Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika.

Imajući u vidu da je Nišavski okrug jedan od najvećih u zemlji, nadam se da će manifestacija zaživeti i u ostalim gradovima okruga, koji, takođe, imaju šta da ponude“, kazala je Sotirovski.
Ujedno, u ime buduće saradnje, organizator je uručio zlatne plakete Gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću, načelnici Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski, Igoru Vojinoviću gradskom većniku, Urošu Parliću direktoru Turističke organizacije Niš, Dragoljubu Pešiću vlasniku preduzeća „Lovopromet“ iz Niša, Nebojši Kociću predsedniku GO Mediana i ostalim akterima koji su podržali održavanje Festivala, kao i plakete zahvalnosti gostima iz inostranstva i učesnicima ovogodišnje smotre dobre hrane.

Komentari
0
Pošalji komentar
kYE TwU
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: