Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur priredio prijem za učesnike ovogodišnje Likovne kolonije u Sićevu

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2018 | 12:41

Likovna kolonija Sićevo je najstarija umetnička kolonija na Balkanu. Osnovana je 1905. godine po ideji i uz zalaganje srpske slikarke Nadežde Petrović, rekao je danas zamenik gradonačelnika Niša, prof. dr Miloš Banđur, na prijemu koji je priredio za učesnike ovogodišnje Likovne kolonije.​

-Zbog svoje nesvakidašnje lepote, sićevački pejzaži predstavljaju inspiraciju ne samo slikarima već i književnicima i svim zaljubljenicima u prirodu, kazao je Banđur.

Podsećamo, ovogodišnja Likovna kolonija Sićevo okupila je 12 slikara regiona, a među učesnicima su Miroljub Đorđević i Đuro Radonjić iz Niša, potom Maja Todić, Kosovska Gračanica, Sonja Spiroska Ostojić, Bosna i Hercegovina, Vesna Begović, Crna Gora, Aleksandra Rakonjac, Beograd, Zoran Graovac, Beograd, Miloš Milosavljević, Makedonija, Ana Vidmar, Slovenija, Rosen Tošev, Bugarska, Gabriela Urban, Mađarska i Lajoš Vegh, Mađarska.

Učesnici kolonije predstavili su se pojedinačno i izneli svoje utiske o lepotama Sićeva, a meću njima su i oni koji se osim slikarstvom bave i pravnom naukom i profesorskim radom.

Interesantno je da je Maja Todić, umetnica iz Gračanice, prvi put učestvovala u Sićevu kao član dečije slikarske kolonije.

Pored slikara, prijemu su prisutvovali i predstavnici Galerije savremene likovne umetnosti iz Niša, koja je organizator ove umetničke manifestacije.

Komentari
0
Pošalji komentar
zzQ 1iV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: