Proglašeni pobednici konkursa “Brankovo pero”

Izvor: Niški portal | 24-Mar-2017 | 11:51

Osnovna škola "Branko Miljković" iz Niša proglasila je pobednike šestog literarnog konkursa “Brankovo pero”, za najbolju pesmu. Učenici nižih razreda, od prvog do četvrtog, stvarali su pesme na temu “Ne boj se pesme” dok su oni malo stariji, uzrasta od petog do osmog razreda, pisali stihove na drugu zadatu temu- “Nek srce ne okleva, isto je pevati i umirati”.

Žiri  su činili Miloje Dončić, predsednik i Miroslav Mišo Bakrač, član tela. Oni su imali težak zadatak da od ok sto radova iz cele Srbije odaberu po tri najbolja. Njihovom odlukom prvo mesto u kategoriji mlađih osvojio je Sanjin Lazić učenik četvrtog razreda OŠ “Branko Miljković” iz Niša. Druga je bila njegova drugarica iz razreda Anđela Jovanović sa zajedničkom mentorkom Anom Mladenović dok je treće mesto pripalo Milici Denić iz Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika” iz Niša čija je menotorka bila Snežana Đorđević.

   

Kod onih nešto starijih osnovaca, najmaštovitija je bila Anja Aleksandra Vasilijević učenica sedmog razreda OŠ “Vasa Čarapić” iz Belog Potoka. Iza nje bila je njena drugarica Milica Miždalo sa zajedničkom mentorkom Snežanom Stojanović, dok je treće mesto pripalo Đorđu Ćoćkalu, učeniku petog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Novog Sada čija je mentorka Mirjana Ćuruvija.

“Konkurs ima za cilj da podstakne sećanje na Branka Miljkovića, iz čijih stihova su zadate teme. Ovo je ujedno i motivacija đaka i profesora da pišući za konkurs se osvrnu na njegovo pesništvo”, rekla je koordinatorka za literarni konkurs za pesmu za osnovce “Brankovo Pero” Dragana Pešić Glavašević.

    

Najbolje pesme nagrađene su statuom “Brakovo pero” čiji je izgled osmislio i napravio profesor likovne nastave Radovan Đošić, drugoplasirani dobili su knjige, dok su oni na trećem mestu bili pohvaljeni za učešće na konkursu.

Autor: Vladana Simić

 

Komentari
0
Pošalji komentar
6Kf 51p
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: