Prolećna Sretanja Društva umetnika “Slava”

Izvor: Niški portal | 21-Mar-2017 | 16:56

U organizaciji Društva umetnika "Slava", a pod pod pokroviteljstvom GO Crveni krst u OŠ BRANISLAV NUŠIĆ u Sečanici, proslavljen početak proleća.

Delegacija opštine, na čelu sa predsednikom skupštine Zoranom Stojkovićem, zasadila je drvo u znak početka i trajnosti. Tradicionalnu manifestaciju Sretanja pod sloganom "U slavu rađanja" otvorio većnik za sport i kulturu Miloš Đorđević. Osim domaćina, učenika škole, u programu su učestvovali književni stvaraoci: Ružica Tomić iz Pančeva, Dragan J. Ristić, Rusomir Arsić, Nevena Antić i Ružica Petrović. Kaligrafske radove izložio je Aleksandar Stanković.

      

Tradicionalna manifestacija SRETANjA pod sloganom U SLAVU RAĐANjA, otpočela je kreativnim druženjem. Na kreativnom druženju crtali su se superjunaci ili super junakinje koji se baziraju na našoj tradiciji ili je na neki način vezana sa Srbiju. Takođe su bili izloženi kaligrafski radovi Aleksandra Stankovića. Za uspešno organizovano druženje dodeljena je RADOSNICA 2017 Mariu Deniću.

    

Društvo umetnika "Slava" u saradnji sa Dečijim centrom, organizovalo danas tradicionalnu manifestaciju Sretanja pod sloganom "Klijanje na livadi". U programu su učestvovali književni stvaraoci za decu, deca stvaraoci i OŠ "Stefan Nemanja" i radionice Dečijeg centra.

20. juna 2014. godine otvorena je prva manifestacija Sretanja u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" u Nišu.

Autor: Vladana Simić
 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
qla xhJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: