Promocija knjige "Od malečko do golemo" u Velikoj sali Univerziteta u Nišu

Izvor: Niški portal | 22-Feb-2019 | 11:54


Pozimo vas da prisustvujete promocji knjige "Od malečko do golemo", autorke Slavke Masoničić Vojinović, koja je zakazana za petak, 22. februar, od 18 sati. 

Na promociji, koja će biti održana u Velikoj sali Univerziteta u Nišu, govoriće, recitovaće i pevaće Minja Ilijeva, recenzent, Drgoslav Petković, autor knjige "Petko Nišavac", Dragana Pešić Glavašević, dobitnica nagrade "Mina Karadžić" za najboljeg školskog bibliotekara 2018. godine, kao i Emilija Živković, učenica OŠ "Branko Miljković". Atmosferu će dodatno ulepštati i Milutin Najdanović - Miža i Nebojša Ristić - Neša iz ansambla "Groš". 

"...Ova knjiga poezije izaziva smeh, koji je danas sve cenjeniji lek, ona na lep, drugarski način kaže kada nešto što si uradio ne valja, ona priča o nestašnoj i radoznaloj deci sa zlatnim srcima, ona te vodi u dečije avanture i igre, u dečije snove i strahove, u dečije mudrosti i vragolije, u sve ono što čini detinjstvo... ", kaže o knjizi recenzent Minja Ilijeva. 

Inače, autorka knjige je široj javnosti poznata po pesmi "Nole, tatko na tenis!", koja je oduševila mnoge jer je napisana na prepoznatljivom južnjačkom dijalektu, a na sličan način napisane su i ostale pesme u njenoj zbirci.

Komentari
0
Pošalji komentar
Wyp zsl
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: