Promocija publikacije i otvaranje izložbe kaligrafije u SKC-u

Izvor: Niški portal | 22-Feb-2018 | 19:00

U petak 23. februara u 18 sati, u sali Studentskog kulturnog centra biće predstavljena publikacija ''Sjaj Lune'', autora Kamenka M. Markovića. Tada će, takođe, biti otvorena i izložba kaligrafije ''Azbučnik'', autora Aleksandra Stankovića, najavljuju iz SKC-a.

''U publikaciju Kamenka Markovića ''Sjaj Lune'' utkano je 49 godina postojanja Amaterskog društva likovnih umetnika Niša - Luna, a knjiga je i objavljena povodom godišnjice'', ističu iz SKC-a.

Kako kažu, sa druge strane ''Azbučnik'', izložba kaligrafskih radova Aleksandra Stankovića, posvećena je radu umetnika koji su na neki način vezani za Niš, koji su tu živeli i stvarali. Svako slovo azbuke nosi ime nekog od umetnika, poput Eugena Verbera, Tanasija Uzunovića, Dejana Stojiljkovića...

Izložba kaligrafije biće otvorena do 2. marta, a svi zainteresovani moći će da pogledaju radove u holu SKC-a u Šumatovačkoj ulici svakog dana od  9 do 15 sati.

Inače, ove Nišlije su krajem prošle godine imale promociju dve publikacije, takođe u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš - ''Rembrant'', Kamenka Markovića i ''Kaligrafija'', Aleksandra Stankovića.

Komentari
1
Pošalji komentar
rjb upw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: