Pronađene dve improvizovane laboratorije za proizvodnju opojnih droga

Izvor: Niški portal, MUP Niš | 14-Apr-2017 | 12:48

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, zaplenili su više od 20 kg marihuane i uhapsili B.G. (1979) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo: NEOVLAŠĆENA PROIZVODNJA I STAVLJANJE U PROMET OPOJNIH DROGA.

    

B.G. je, kako se sumnja,  u periodu od novembra 2016. do aprila 2017. godine,  u porodičnoj kući i stanu, na dve različite lokacije u Nišu, instalirao dve laboratorije za proizvodnju opojne droge „marihuana“.

Pretresom  porodične  kuće osumnjičenog, policija je pronašla dve improvizovane laboratorije, u kojima su se nalazili boksevi od platna sa lampama, transformatori, filteri, izduvni ventilatori nalik aspiratoru, tajmeri, termometri. 

    

Policija je, u obe laboratorije, pronašla  ukupno 20kg i 13g marihuane, od toga 18kg i 100g sirove marihuane (80 biljaka) i 1kg i 900g suve marihuane, koja je bila spakovana  u sedam paketa, kao i jednu vagicu za precizno merenje. 

Sumnja se da je pronađena droga bila namenjena daljoj uličnoj prodaji. 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, B.G. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

Komentari
0
Pošalji komentar
cQK jHM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: