Prva harmonika Srbije u Sokobanji!

Izvor: informer | 06-Aug-2019 | 07:42

Finale 57. međunarodnog festivala "Prva harmonika Srbije - Sokobanja 2019", jednog od najstarijih i najpoznatijih muzičkih festivala u Srbiji, održaće se 9. i 10. avgusta u Sokobanji. Takmičarski deo biće organizovan u hotelu "Moravica", i to oba dana od 10 sati.

informer DN

Prvog dana festivala takmičiće se mlađe kategorije: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, a drugog juniori, seniori i dueti. Revijalni deo festivala održaće se na Centralnom gradskom trgu od 20 časova.

U petak, 9. avgusta, nastupiće prošlogodišnji sveukupni pobednik festivala David Nikolić, koji će ujedno i otvoriti ovu manifestaciju, a nakon njega zasviraće najbolje plasirani učesnici mlađih kategorija.

Posle proglašenja pobednika u mlađim kategorijama posetioce očekuje nastup Dejana Petrovića i "Big benda" - višestrukog pobednika Sabora u Guči.

Drugog dana manifestacije, 10. avgusta, nastupiće takmičari starijih kategorija, nakon čega sledi proglašenje sveukupnog pobednika festivala i uručenje glavne nagrade, instrumenta - harmonike. Nakon proglašenja pobednika sledi koncert legendarnog izvođača narodne muzike - Miroslava Ilića. Izvođače će pratiti orkestar Miše Mijatovića, čuvenog virtuoza na harmonici.

Međunarodni festival "Prva harmonika - Sokobanja" je kulturno-zabavna manifestacija takmičarskog karaktera, koja se održava od 1962. godine i jedna je od manifestacija sa najdužom tradicijom u našoj zemlji. Za više od pola veka postojanja sokobanjski festival harmonike dao je veliki doprinos razvoju karijera muzičkih talenata i profesionalaca.

Komentari
0
Pošalji komentar
U2b EDS
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: