Prvi takmičar se prijavio za plivanje za Časni krst

Izvor: Niški portal | 08-Jan-2019 | 15:10

Danas je počelo prijavljivanje takimičara koji će 19. januara, na Bogojavljenje u podne, plivati za Bogojavljenski Časni krst.

Prvi takmičar se već prijavio, a u ovoj gradskoj opštini se nadaju da će i ove godine veliki broj sugrađana biti zaintereosvan za ovu tradicionalnu manifestaciju.

Svi koji žele da plivaju za Časni krst mogu da se prijave do 11. janura svakog dana od 9 do 15 sati u Gradskoj opštini Medijana i kancelariji 3.

"Za Bogojavljenski Časni krst plivaće 19 prvih koji se prijave i koji prođu i lekarske preglede”, kaže Nabojša Kocić, predsednik opštine“ Pripremili smo bogate poklone za sve takmičare. Prvi takmičar koji stigne do Časnog krsta dobiće 30.000 dinara, zlatni lanac i krst. Za ostale učesnike smo pripremili po zlatni krst i opremu za plivanje, odnosno bade mantil i papuče”.

Mada je tradicija da se za Časni krst pliva u reci, Gradska opština se i ove godine opredelila za bazan Čair.

“Uradili smo zbog bezbednosti plivača. Nišava je trenutno plitka, pa bi takmičari više trčali nego plivali, što može da dovede do povreda takmičara. Zbog toga smo odlučili da se i sada pliva na bazenu”.

Pravo učešća za plivanje za Bogojavljenski krst imaju svi punoletni sugrađani bez obzira na pol, ali pod uslovom da uspešno prođu lekarski pregled.

“I ove godine će za Časni krst plivati po jedan predstavnik Vojske Srbije, policije i Žandarmerije, a sa njima i 16 naših sugrađana. Prošle godine smo imali 20 takmičara jer smo sugrađanku Jovanku primili preko broja i ona je bila jedina žena koja se prijavila. Sada pozivam i Nišlijke da se i one prijave i pokušaju prve da stignu do Časnog krsta”, kaže Kocić.

Prijavljivanje je potrebno obaviti lično, a od dokumenata poneti ličnu kartu. Pravo učešća imaju punoletne osobe, a takmičiće se prvih 19 prijavljenih kandidata koji dobiju potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

Komentari
0
Pošalji komentar
uzH hU2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: