Pucnjava u centru grada, ranjena četvorica

Izvor: Niški portal | 17-Jun-2018 | 11:41

Noćas oko 2:45 sati, na Trgu kralja Milana došlo je do pucnjave ispred kafića, a ranjena su četiri muškarca, među njima jedan policajac.

Brzom i efikasnom intervencijom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu savladali su i uhapsili I. P. (1986), koji je noćas oko 2:45 sati iz automatske puške ranio tri osobe. 

''Pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I. P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta. Osumnjičeni I. P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbeđenja (1988) koji se nalazio ispred kafića'', saopštili su iz policije.

Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (1981) koji se zatekao ispred kafića. Kako su rekli iz niške policije, u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša.

''Pripadnici policije, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića, odmah su intervenisali, međutim, dolaskom na lice mesta osumnjičeni I. P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika M. M. (1987), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povređana još dvojica policajaca. Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice'', saopštili su iz MUP-a.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog.

Komentari
0
Pošalji komentar
POd Fkf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: