Punjeni paradajz zapečen u rerni

Izvor: Niški portal | 28-May-2020 | 11:51

SASTAV:

  • 100 gr riže
  • 4 paradajza
  • 1 manja tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 2 šake seckanih šampinjona
  • čen belog luka
  • origano
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Iseckajte povrće ( sve osim paradajza i belog luka ), na sitne kockice i propržite svako pojedinačno, na maslinovom ulju. Zatim skuvajte rižu u slanoj vodi, kada riža bude gotova pomešajte je sa grilovanim povrćem i dodajte iseckani čen belog luka. Paradajzu odstranite peteljku, izdubite mu sredinu kašikom i poređajte u podmazan sud. Sredinu koju ste ostranili iz paradajza, iskoristite za paradajz sos, koji ćete napraviti tako što ćete ga izblendirati u blenderu. Dodajte mu malo bosiljka i origana. Pola sosa sipajte u rižoto, pola ostavite za sok u kojem će se paradajz krčkati. Zatim, napunite paradajz rižotom, poklopite, dodajte ostatak paradajz sosa, malo maslinovog ulja i pecite nekih 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
q0a pEy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: