Pušteni baloni za podršku deci oboleloj od raka

Izvor: Niški portal | 15-Feb-2017 | 15:54

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka u Nišu je danas održana akcija prikupljanja sredstava za izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja. U 40 gradova širom Srbije danas u 13 časova pušteni su zeleni baloni u znak podrške roditeljima čija se deca bore sa rakom i u znak sećanja na decu koja nisu preživela borbu sa ovom teškom bolešću.

          

    - Akcija „i ja se borim“ je već dve godine usmerena na prikupljanje sredstava za izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja. Decembra je završena prva faza radova, i obk+jekat je stavljen pod krov. Sada se prikupljaju sredstva za drugu fazu za koju je potrebno 50 miliona dinara. Do sada smo skupili oko 25 miliona dinara, kaže Marija Tomić iz udruženja NURDOR.

Nakon završetka druge faze sledi opremanje ove klinike nameštajem i potrebnim aparatima. Nova zgrada dečijeg hemato-onkološkog odeljenja ispunjavaće sve evropske standarde za lečenje obolelih mališana.

    - To će biti dvospratnica sa šest soba sa svojim kupatilima. Biće izdvojen stacionarni deo i dnevna bolnica. Biće kreveta za roditelje dece koja se borave u bolnici, dodala je Tomić.

U Srbiji svakoga dana jedno dete otpočinje borbu protiv raka, a svake nedelje jedno dete izgubi bitku.

Komentari
0
Pošalji komentar
wI0 FmM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: