Radionica: Želiš da postaneš sam svoj gazda? Vreme je da naučiš kako da pokreneš svoju firmu!

Izvor: NiškiPortal | 15-May-2017 | 21:35

Želiš da postaneš sam svoj gazda?
Hoćeš ponosno da nosiš važnu titulu direktora/ke?
VREME JE DA NAUČIŠ KAKO DA POKRENEŠ SVOJU FIRMU!
Saznaj sve tajne startovanja sopstvenog biznisa i postani uspešan/na preduzetnik/ca!
Pokreni se!

StartUp Karavan #za5 - "Works at: SAM SVOJ GAZDA"

LOKACIJA:
Privredna komora Srbije, Velika sala II sprat
Dobrička 2
 
VREME: Utorak, 12-14h
 

Sutra će u Nišu, u prostorijama Privredne komore Srbije (PKS), za studente i srednjoškolce biti održana treća po redu radionica na temu preduzetništva pod nazivom “Works at Sam svoj gazda”. Nakon Kragujevca i Beograda gde je znanja o preduzetništvu i pokretanju sopstvenog biznisa dobilo više od 250 mladih ljudi, sada će istu priliku imati i njihovi vršnjaci u ovom gradu. Planirane su i radionice u Novom Sadu (18. maja) i Subotici (22. maja) u prostorijama PKS-a u terminu od 12 do 14 h. 

“U Srbiji se svaka peta osoba uzrasta od 15-24 godine ubraja u kategoriju „NEET“ (nije zaposlena, nije u sistemu obrazovanja, niti se usavršava), te je edukacija na temu preduzetništva i ohrabrivanje mladih ljudi da i sami postanu preduzetnici od izuzetnog značaja za čitavu ekonomiju naše zemlje.” – istakla je Ana Stojanović, rukovodilac Centra za dualno obrazovanje Privredne komore Srbije.

Cilj „StartUp karavana #za5“ je da se studentima i srednjoškolcima na interaktivan i zanimljiv način približi ideja o preduzetništvu i osnovnim koracima za osnivanje i vođenje sopstvenog poslovanja, kao i da ih ohrabri da preduzmu inicijativu i pokrenu sopstveni biznis.

  

Tokom samih radionica polaznici će dobiti informacije o osnovnim pojmovima preduzetništva, saznati koje forme privrednih društava postoje, koje su prednosti i nedostaci različitih pravnih formi, šta im je sve potrebno za osnivanje preduzeća/ preduzetničke radnje, šta znači biti sam svoj gazda, koja su njihova prava i obaveze i sl. Dok je drugi deo radionica rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladih uspešnih preduzetnika/ca iz gradova u kojima se održavaju radionice.”– istakla je Maja Josić, koordinatorka projekta, Centar E8.

Svi polaznici će dobiti i priručnik za mlade preduzetnike, a imaće i priliku da osmisle svoju poslovnu ideju, odgovore na unapred pripremljena pitanja, koja će im nakon šest meseci biti poslata kao podsetnik.

„StartUp karavan #za5“ je samo jedna od aktivnosti namenjena osnaživanju srednjoškolaca i studenata i sprovodi se u okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“, koji su pokrenuli „Centar E8“i „Unija srednjoškolaca Srbije“, a finansijski podržala Coca-Cola Fondacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Privredne komore Srbije. Više informacija o samom projektu „Budućnost #za5“ možete pronaći na sajtu www.buducnostza5.rs

Komentari
0
Pošalji komentar
H5E U0A
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: