Radnički nastavio da ulaže u budućnost

Izvor: Niški portal | 08-Oct-2019 | 07:32

Fudbalski klub Radnički Niš nastavio je sa potpisivanjem stipendijskih ugovora sa talentovanim igračima iz svoje škole fudbala.

Poslednji u nizu fudbalera koji su potpisali ove ugovore su članovi kadetske selekcije Danijel Ranđelov, Miloš Zdravković i Luka Paunović, svi rođeni 2003. godine.

Ranđelov je standardni kadetski reprezentativac Srbije i kapiten kadetske selekcije Radničkog. Igra na poziciji napadača, snalazi se podjednako dobro i kao centralni i kao krilni igrač navale, i krase ga izuzetna brzina, raznovrstan dribling i osećaj za gol. Takođe, dominira u skok igri.

Zdravković pokriva poziciju desnog beka i desnog spoljnog igrača, a može da odgovori na zadatke i kao centralni defanzivac. Njegovu igru odlikuje sigurnost u fazi odbrane, izuzetan centaršut, kao i podjednak značaj u igri i u fazi odbrane i u napadu. Takođe je član kadetske reprezentacije Srbije.

Paunović je zadnji vezni igrač, koji svojim partijama prikazuje kvalitete koji krase dosta iskusnije igrače na njegovoj poziciji. Sigurnost i dominacija u fazi odbrane, gde vrlo uspešno neutrališe protivničke napade, kao i odličan pas i pregled igre, kojima razvija kontranapade samo su neki od njegovih kvaliteta.

Kadeti Radničkog svoj kvalitet ove sezone pokazuju i nastupima u Kadetskoj Ligi Srbije, gde nakon devet odigranih kola zauzimaju mesto u samom vrhu tabele i samo su na tri boda manje od lidera Crvene Zvezde. 

Radnički će i u narednom periodu nastaviti da podstiče mlade igrače potpisivanjem ugovora, a cilj je zadržavanje talenata na Čairu, koji će u narednom periodu činiti okosnicu prvog tima. Ovakvi potezi su u potpunosti u skladu sa najavama prvog čoveka kluba Ivice Tončeva, koji stalno ističe da Radnički treba da se okrene sopstvenoj fudbalskoj školi i stvaranju okosnice tima od najtalentovanijih igrača sa jugositoka Srbije. Miloš Zdravković je rođen u Knjaževcu, a Luka Paunović u Leskovcu, a na okupu su u ekipi Radničkog već tri sezone. Stipendisti će postepeno biti priključivani prvom timu, kako bi im se pružila šansa da se što brže i kvalitetnije razvijaju i nametnu za seniorska takmičenja

Komentari
0
Pošalji komentar
cwk Q9C
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: