Raspisan konkurs za KreNI konferenciju

Izvor: Niški portal | 11-Nov-2016 | 14:32

Mladi koji žele da nauče više o arhitekturi, dizajnu, informacionim tehnologijama i advertajzingu, mogu da se do 20. novembra prijave na konkurs za polaznike druge KreNI konferencije kreativnih industrija u Nišu. Konferencija će se održati od 1. do 5. decembra, a organizator je udruženje Mladi ambasadori.

-KreNI 2 takođe će biti posvećena mogućnostima da se kroz kreativne industrije reše socijalni problemi u društvu. Okupićemo na jednom mestu priznate inostrane stručnjake i mlade kreativne ljude zainteresovane da kroz radionice i predavanja razviju ideje kojima će rešiti određene probeme u društvu, poručuju organizatori.

Poslednjeg dana konferencije održaće se debate predstavnika ambasada, fondacija i društveno-odgovornih kompanija u Srbiji. Završni događaj biće donatorskog karaktera jer će svi posetioci konferencije visinom svoje ulaznice moći da doniraju za realizaciju ideja koje su mladi ljudi razvijali na radionicama.

Na prvoj KreNI konferenciji, u decembru prošle godine, učestvovalo je 80 mladih ljudi, 12 eksperata iz oblasti kreativnih industrija, šest mentora iz domena rada sa mladima, četiri fondacije i isto toliko ambasada i društveno-odgovornih kompanija u Srbiji. Rezultat su pet razvijenih ideja koje su timovi, u saradnji sa predavačima i mentorima, razradili i za koje su prikupljena sredstva za realizaciju na samoj konferenciji.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu www.kreni.org

 

Komentari
0
Pošalji komentar
99Z wkV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: