Raspisan likovni i literarni konkurs za osnovce

Izvor: Niški portal | 13-Feb-2018 | 12:25

Povodom Svetskog dana knjige za decu i u čast ovogodišnjih jubileja Jovana Jovanovića Zmaja, Desanke Maksimović, Branka Radičevića, Alekse Šantića, Dragana Lukića, Stevana Raičkovića, Miloša Crnjanskog i Mire Alečković, Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke ''Stevan Sremac'' u Nišu raspisuje 17. likovni i literarni konkurs na temu ''Vrt detinjstva''. Pravo učešća na konkursu imaju učenici svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije i inostranstva.

''Literarni radovi treba da budu čitko napisani ili otkucani u tri primerka, na srpskom jeziku. Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika e-poštom). Podloga, tehnika i format – po slobodnom izboru. Radovi treba da budu potpisani i to: literarni radovi ispod rada, a likovni na poleđini crteža. Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (na jednom Vord dokumentu), onda ispod svakog rada napisati podatke o autoru. Podaci o autoru koje je potrebno napisati: ime i prezime, razred, naziv škole i mesto (država), ime mentora i kontakt podaci (adresa e-pošte ili broj mobilnog telefona). Ukoliko učenik ne želi da mu eventualna nagrada stigne na adresu škole, treba da napiše i adresu stanovanja'', kažu iz Narodne biblioteke.

Radovi se šalju na adresu:

Narodna biblioteka ''Stevan Sremac'' Niš

Odeljenje knjige za decu (ZA KONKURS)

Sinđelićev trg broj 2

18000 Niš

ili u elektronskoj formi, na mejl Narodne biblioteke ''Stevan Sremac'': konkurs@nbss.rs

Kako kažu iz Narodne biblioteke, učesnici će biti bodovani u dve kategorije. U prvoj kategoriji su učenici od 1 do IV razreda, a u drugoj od IV do VIII.

Konkurs je otvoren do 10. marta 2018. godine, a najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće objavljeni 26. marta na sajtu Narodne biblioteke ''Stevan Sremac'' (http:www.nbss.rs). Najuspešnije učesnike čekaju nagrade koje će biti dodeljene na svečanosti 31. marta.

Komentari
0
Pošalji komentar
O2k j5C
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: