Renovira se hotel Ambasador

Izvor: Magazin Sana Life | 06-Apr-2017 | 20:18

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odobrilo je vlasniku hotela „Ambasador“ Ivanu Spasiću unutrašnje i spoljašnju renoviranje ovog objekta koji je kupio januara prošle godine za 97 miliona dinara. Spasić navodi da će se renoviranje obaviti sa postojećim gabaritima i da će obnovljen hotel prve goste primiti krajem godine.
Pored podruma, prizemlja, dve mezanina, hotel ima još 15 spratova, pa je zbog toga po zakonu, dozvolu za renoviranje moralo da izda pomenuto Ministarstvo a ne gradska uprava. Sa radovima na renoviranje vredne 2,5 miliona evra počeće za koji dan.

  

  Foto: stnekretnine.rs

„Objekat će se kompletno renovirati, od elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije do klimatizacije i grejanje. To sve ide kompletno novo, kao i zidovi, plafoni podovi i nov nameštaj. Objekat visoke kategorije sa 5 zvezdica, ali će biti kategorisan sa 4 zvezdice.
Jedini razlog za to je što želimo da budemo pristupačniji svima, jer sa 5 zvezdica smo ograničeni na visokobudžetne goste, a sa 4 smo otvoreni za različitu klijentelu. Jednostavno, naša klijentela će biti poslovni svet kojima se ne priznaju troškovi boravka u hotelu sa pet zvezdica. Inače, hotel će imati mnoge sadržaje kojih ranije nije bilo, a neki će biti prava ekskluziva za ovaj deo Srbije pa ne bih da sada otkrivam sve planove, kaže Spasić koji je u ugostiteljstvu već 33 godine.

On je pre 11 godina na obali Nišave otvorio hotel „My place“ koji upošljava 30 radnika.

Hotel će imati 70 soba od kojih će 12 biti luksuzni apartmani. Spasić tvrdi da neće imati problem da popune kapacitete jer već par godina godina niški hotelijeri beleže broja rast noćenja od 10 posto godišnje.

Preuzeto sa sajta Magazin Sana Life

 

Komentari
0
Pošalji komentar
JEq dw7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: