Republički inspektori sugerisali na probleme u gradu

Izvor: Niški portal | 03-Aug-2018 | 16:18

U gradskoj kući su sa predstavnicima Grada, opština, javnih predzeća i ustanova razgovarali republički inspektori, kako bi skrenuli pažnju na aktuelne probleme u gradu. Iznet je niz primedbi od strane inspektora, a dobra stvar je što će, prema rečima nadležnih, neki od problema vrlo brzo biti rešeni.

Republički inspektori na čelu sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski našli su se sa jedne, a čelnici Grada, opština, javnih preduzeća i ustanova sa druge strane. Cilj sastanka u gradskoj kući bio je da se razgovara o aktuelnim problemima iz različitih oblasti, a sve kako bi se oni što pre rešavali.

Inspektori su izneli različite primedbe. Tako, na primer, upravna inspekcija sumnja u efikasnost jedinstvene gradske uprave, koja sada ima više sekretarijata nego što je bilo samih uprava ranije, ima 4 službe, šefove odseka, koordinatore grupa... Bilo je reči i o kabinetu gradonačelnika. Inspekcija insistira na tome da pomoćnici gradonačelnika budu na stalnom zaposlenju u Gradu i budu ''pravi'' pomoćnici. Gradonačelnik je rekao da će taj problem biti brzo rešen.

''Dva pomoćnika koja gradonačelnik trenutno ima moraće da se izjasne da li će na radnom mestu profesora ili pomoćnika'', rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Iz zdravstvene inspekcije skrenuli su pažnju na to što već dve godine Niš nema formiranog Savetnika prava pacijenata kao instituciju.

''Bitno je da građani imaju sa kim da razgovaraju svakodnevno, da razgovaraju o svojim problemima. U ovom trenutku zdravstvena inspekcija ministarstva zdravlja nema kadrovske potencijale da svakoga dana u svakom trenutku izađe u susret pacijentima'', istakao je dr Goran Stamenković, šef odseka zdravstvene inspekcije ministarstva zdravlja.

Na sastanku je bilo reči i o problemu uklanjanja bespravno izgrađenih objekata, koji bi trebalo da bude što pre rešen, rekli su iz građevinske inspekcije.

Kakve će konkretne rezultate doneti održani skup, biće poznato i krajem godine za kada je planiran još jedan ovakav sastanak.

Komentari
0
Pošalji komentar
FUI R0Z
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: