Republičko takmičenje ili prijemni ispit: Veliko razočaranje za malog đaka

Izvor: Niški portal | 13-May-2018 | 18:00

Republičko takmičenje ili prijemni ispit: Veliko razočaranje za malog đaka

Ovih dana u toku su republička takmičenja za osnovce. To su takmičenja koja organizuje Ministarstvo prosvete i do kojih učenici stižu zahvaljujući dugogodišnjem radu i talentu koji poseduju. Nažalost, neki učenici koji su uspeli da dođu do ovog nivoa takmičenja, neće moći da učestvuju na njemu. Zašto?

Republičko takmičenje iz srpskog jezika i polaganje prijemnog ispita za upis u specijalno bilingvalno odeljenje u gimnazijama, zakazani su za isti dan, u isto vreme, 26. maj.

foto: isečak sa sajta www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2018/01/KALENDAR-TAKMICENJA-ZA-OSNOVNU-SKOLU-17-18.pdf

foto: isečak sa sajta www.gsm-nis.edu.rs/novosti  - Gimnazija Svetozar Marković Niš

Postavlja se pitanje kako će nadareni učenici 8. razreda, koji su se plasirali na Republičko takmičenje iz srpskog jezika, polagati prijemni ispit za bilingvalna odeljenja i ići na takmičenje u isto vreme? Da li će morati, a činjenica je da je tako, da se odluče između ova dva? Ili na takmičenje ili na prijemni?

Postavlja se i pitanje šta ako učenik koji upisuje bilingvalno odeljenje ne zadovolji uslove prijemnog, a mogao je plasmanom sa Republičkog takmičenja da dobije dodatne poene za upis na nekom drugom smeru, na prijemnom u junu?

Termine takmičenja i termine prijemnog ispita za bilingvalna odeljenja gimnazija možete pogledati na zvaničnim sajtovima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gimnazija u Srbiji koje imaju bilingvalna odeljenja.

Prilažemo isečke sa pomenutih sajtova i nadamo se da ima prostora za rešenje.

Vremena ima još.

Nagrada je velika: DEČJA RADOST.

Komentari
0
Pošalji komentar
PCy 3XD
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: