Revitalizacija Tvrđave jedan od prioriteta Grada

Izvor: Niški portal | 10-Jan-2018 | 19:32

Jedan od planova gradonačelnika i njegovih saradnika je revitalizacija Tvrđave, a na tome se i uveliko radi.

''Trenutno se uređuje prostor iznad letnje pozornice gde će biti napravljeno i igralište za decu. Ovo nije jedino mesto u Tvrđavi u kome će se raditi u narednom periodu. Prošle godine završena je prva faza renoviranja Letnje pozornice, zamenjene su stolice, uređeno gledalište kao i garderoba za izvođače. Ovi radovi koštali su 15 miliona dinara. Sledi druga faza, biće potpuno renovirani toaleti, uređeno gledalište i Letnja pozornica će u novom ruhu dočekati manifestacije koje se tu održavaju'', ističe Ivan Petković, zamenik načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Projektom uređenja tvrđave predviđeni su radovi i u njenim drugim delovima. Tako će biti uređen i bedem Tvrđave, kao i pojedini objekti u njoj. Za rekonstrukciju dela bedema izdvojeno je oko 11 miliona iz budžeta grada.

Podsećanja radi, sredstva za dosadašnje radove došla su iz Republike. Prema Petkovićevim rečima, ideja Grada je da se kompletno uredi Tvrđava, ali će se radovi izvoditi u skladu sa novcem koji je na raspolaganju.

Komentari
0
Pošalji komentar
61j aPQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: