Rižoto sa povrćem i indijskim orasima
SASTOJCI:
- 50 g šampinjona
- 80 g riže
- 100 g crvenog pasulja iz limenke
- 1 paprika
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- 1 kašika maslaca
- soja sos, biber, crvena paprika
- šaka indijskih oraha
- limeta, po želji
PRIPREMA:
Stavite rižu da se kuva u vodi. A u međuvremenu dok se riža kuva, prirpemite luk i papriku, tako što ćete ih naseckati na sitno, a šampinjone na listiće, takođe ocedite i pasulj. Zatim, na maslinovom ulju propržite luk, pa dodajte papriku i pustite kratko da se prodinsta. Dodajte i šampinjone i ostavite da se lagano dinsta 7-10 minuta. Nakon toga dodajte pasulj i ostavite da se kuva još 10-ak minuta. Zatim, ubacite skuvanu rižu i kašiku maslaca kako bi se dobila malo kremastija struktura. Dodajte indisjke oraščiće, začinite soja sosom, biberom i dodajte malo crvenu papriku. Možete poslužiti sa limetom, tako što ćete pre konzumiranja iscediti limetu po rižotu. Prijatno!