Rižoto sa ribom i školjkama

Izvor: Niški portal | 01-Jan-2011 | 20:12

RIŽOTO SA RIBOM I ŠKOLJKAMA

Potrebno je:

250 pirinča za rižoto
25 g maslaca
1 kašičica maslinovog ulja
1 glavica luka, sitno naseckana
1 kašičica kurkume začina
1 zelena paprika, očišćena i naseckana na komadiće
1 žuta paprika, očišćena i naseckana na komadiće
1 l vruće vode
2 kašičica začina
450 g fileta ribe po želji (bez kosti i kože)
2 kašičica naseckanog peršuna
150 g kuvanih školjki
3 paradajza, oguljena i naseckana na komadiće
Očišćene kozice za dekoraciju (po želji)

Savet lekara:

Plodovi mora su izvor su izvor proteina i omega-3 masnih kiselina i kao takvi su dobri za kardiovaskularni sistem. Bogati su kolagenom i kao takvi su dobri za kožu, nokte, koštano tkivo...

Školjke sadrže veliku količinu joda i preporučuju se osobama koje imaju probleme sa štitnom žlezdom.

Naš savet:

Školjke stavite na vatru, poklopit
i pustite nekoliko minuta da se
otvore u vlastitom soku. Skinite s
vatre, pustite da se ohlade I
odvojite meso od ljuštura.
Sačuvajte ljušture za dekorisanje.
Utisak je bolji...
 
Predlažemo da se u naše jelo
doda i “polukuvani” grašak
propržen na maslinovom ulju sa
malo belog luka...ali tek na kraju, kada 
je gotovo.
 
Od začina koristite origano,
ruzmarin i naravno dosta peršuna.
Neko bi dodao i inćun ili kapar.
 
Servirati po želji, ali predlažemo...
 
Detalje pripreme možete pogledati i preuzeti OVDE
Komentari
0
Pošalji komentar
3tA Pqb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: