Roditelji, oprez: Tinejdžer tužio majku jer mu je oduzela telefon

Izvor: N1 | 25-Mar-2017 | 17:23

Jedan tinejdžer iz Andaluzije nedavno je tužio svoju majku, zato to mu je oduzela mobilni telefon, tražeći preko svog advokata da ona bude osuđena na devet meseci zatvora zbog zlostavljanja. Sud je ženu ipak oslobodio krivice, navodeći da je ona „radila samo ono što joj je i obaveza“.

Petnaestogodišnji dečak je, poput brojnih svojih vršnjaka, dosta vremena svakodnevno provodio na mobilnom telefonu, zbog čega je i odbijao da uči.

    

  Foto: Pixabay

Jedne večeri krajem februara, majka nikako nije mogla da ga ubedi da prestane da igra igricu na svom telefonu, iako je trebalo da uči za najavljeni važni test u školi.

Majka mu je uzela telefon iz ruku, a posle fizičkog sukoba, kako pišu španski mediji, više nije htela da mu ga vrati. Van sebe od besa, tinejdžer se obratio sudu, optužujući majku za zlostavljanje. Advokat je zatražio devet meseci zatvora i plaćanje sudskih troškova.

Sud je, međutim, pre dva dana presudio da majka nije pogrešila, a sudija je pohvalio je njen postupak, navodeći da oduzimanje telefona deci dok uče jeste "pravo i obaveza svakog roditelja".

Izvor vesti: N1

Komentari
0
Pošalji komentar
HNE t4N
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: