Ruski hleb od integralnog brašna heljde i raži sa suvim šljivama

Izvor: NiškiPortal | 03-May-2017 | 11:13
Potrebni sastojci:
 - 400 g heljdinog brašna
 - 300 g ražanog integralnog brašna
 - 300 g belog brašna
 - 100 g mlevenog lana
 - po 100 g propržene golice i suncokreta
 - kašicica mlevenog kima
 - kašicica majčine dušice
 - so
 - 5 kašika hladno ceđenog ulja
 - 5-6 sitno seckanih suvih šljiva
 - kockica kvasca
 
  
 

Priprema:

Razmutite kockicu kvasca sa kašičicom meda i šećera, dodajte čašu vode i kašiku brašna i ostavite nekoliko minuta da nadođe. Sve sastojke stavite u činiju, sipajte kvasac, dodajte po malo mlake vode i zamesite testo.

Ostavite da nadođe 1,5 sat, pa ga premesite. Pecite hleb pola sata u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Kako prepoznati u prodaji pravi integralni (crni) hleb... LINK

Komentari
0
Pošalji komentar
gPa cks
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: