SNS pobednik izbora za Skupštinu grada Niša i u svim niškim Gradskim opštinama

Izvor: N.P. | 25-Apr-2016 | 13:45

SNS pobednik izbora za Skupštinu grada Niša i u svim niškim Gradskim opštinama

Više nema nikakvih dilema – posle ubedljivih rezultata na glasanju Srpska napredna stranka na republičkom i gradskom nivou u Nišu apsolutni je pobednik izbora 24.aprila.

Poznati mandati sa Narodnu skupštinu Srbije

U Skupštini Srbije, prema preliminarnim, ali skoro konačnim rezultatima koje je saopštila Republička izborna komisija, 131 poslanika imaće Koaliciji oko SNS i lista Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje (osvojila 48,25, odsto glasova), 30 mandata pripadaju SPS- i Jedinstvenoj Srbiji (11,29 odsto glasova), SRS će imati 21 poslanika (8,11 odsto), Koalicija DSS-Dveri osvojila je 13 mandata (6,32 odsto), DS će imati 16 mandata (osvojila 6,05 odsto glasova), a Koalicija SDS-LDP-LSV 13 mandata (sa 5,03 odsto glasova).
U srpski parlament ući će Savez vojvođanski Mađara sa četiri (4), lista Muamera Zukorlića i SDA Sandžaka sa po dva (2) mandata, a Partija za demokratsko delovanje Ardita Sinani i Stranaka Zelenih imaće po jednog poslanika.


U gradu i gradskim opštinama Niša – sve jasno

Na više biračkih mesta na teritoriji grada Niša izbori će zbog manjih nedostataka biti ponovljeni, ali bitno neće uticati na odnos snaga posle nedeljnih izbora. Konačni rezultati biće poznati tek kroz dve nedelje, posle ponavljanja glasanja (najviše utvrđenih nepravilnosti bilo je u opštini Pantelej – na 9 biračkih mesta), ali već se zna ko je i koliko osvoji od odborničkih mesta i za niški Gradski parlament i opštinske skupštine u Nišu.
Prema podacima iz štabova stranaka (Gradska izborna komisija još uvek ne saopštava rezultate) za 61 odborničko mesto u Skupštini grada posle osvojenih 38,3 odsto glasova SNS će imati 29 odbornika. Socijalistička partija (12,08 odsto glasova) dobija osam (8) mandata, koliko i Koalicija „Niš moj grad“ (DS, SDS, LDP, NP), dok je politička organizacija „Dosta je bilo“ osvojila šest (6) odborničkih mesta (8,6 odsto glasova), a Srpska radikalna stranka (10,9 odsto glasova) osvojila pet (5) odborničkih mesta. Koalicija DSS-Dveri se izborila za četiri (4) odbornička mandata (5,33 odsto glasova), a Ruska stranka jedan (1) odbornika (osvojila 1,6 odsto glasova).

Nema dilema ni u Gradskim opštinama Niša

Za opštinske skupštine u niškom Gradskim opštinama , takođe sve je poznato i minimalne su mogućnosti da se nešto promeni.
U Gradskoj opštini Pantelej, koja ima 23 odbornika, SNS je osvojio 37,6 odsto glasova birača i 12 odborničkih mandata, Koalicija „Niš-moj grad) 9,96 odsto, SPS 8,91 odsto, Levica Srbije 6,68, SRS 6,61 procenat i DSS-Dveri 5,88. Podela odborničkih mesta znaće se posle ponovljenih izbora kroz dve nedelje.
U Gradskoj opštini Niška Banja (sa 19 odbornika) SNS je osvojio 33,12 odsto glasova i osam (8) odborničkih mesta, Lista Banja pobeđuje osvojila je 24,96 odsto glasova (6 odbornika), Jedinstvena Srbija tri (3) odbornika, SPS i „reformisti“ po jednog (1) odbornika.
U GrO Medijana SNS je osvojio 32,27 odsto glasova, „Niš-moj grad) 15,93, SPS 11,07, „Dosta je bilo“ 10,95 procenat, DSS-Dveri 5,42, a SRS 5,27 odsto. Raspodela odborničkih mandata biće p proglašenju zvaničnih rezultata.
U Gradskoj opštini Palilula SNS je osvojio 49,3 odsto glasova, „Niš-moj grad“ 12,6, SPS 11,3, SRS 7,91, a DSS-Dveri 6,60 procenata.
U GrO Crveni Krst SNS je prvi sa 50,99 odsto, drugi je SPS sa 9,56, potom slede „Niš-moj grad“ sa 9,38, SRS sa 8, 27 odsto i „Iskreno za Niš“ 6,19 odsto glasova.
N.P.

 


Dr Perišić: Niš i građane očekuju bolji dani

Posle pobede SNS-a na izborima za Skupštinu grada i opštinske skupštine u GrO na konferenciji za novinare u sedištu Gradske organizacije Srpske napredne stranke dosadašnji, a najverovatnije i budući gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, koji je bio nosilac liste naprednjaka u gradu, rekao je:
-Postili smo izuzetan rezultat, skoro duplo više Nišlija glasalo je za listu SNS u odnosu na izbore 2012.godine. Tada smo dobili poverenje 21,34 odsto glasača, a sada čak 38,3 procenta. To dokazuje da smo mnogo toga uradili u prethodnom periodu, ali nas i obavezuje da nastavimo da radimo za grad i njegove građane. Očekuju nas sve bolji dana, više izgradnje, novi fabrički pogoni, više radnih mesta, rast standarda. Sve ono što smo obećavali tokom kampanje ćemo realizovati i pretočiti u stvarnost. Očekujem za formiranje skupštine širu koaliciju, moguć nastavak saradnje sa socijalistima na gradskom nivou, ali možda i još nekom strankom, rekao je dr Perišić.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
lkw 2ar
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: