SRBIJA IDE NA IZBORE 22. MARTA?!

Izvor: novosti.rs | 08-Aug-2019 | 10:17

Rukovodstvo naprednjaka dogovorilo se o terminu glasanja za sedeću godinu. Konačna odluka biće doneta krajem septembra. U igri i 29. mart.

Vrh Srpske napredne stranke napravio je načelni dogovor o datumu redovnih parlamentarnih, lokalnih i izbora za Skupštinu Vojvodine, na proleće sledeće godine, a u igri su dva termina: 22. i 29 mart - saznaju Novosti.

Da li će se na birališta ići poslednje ili pretposlednje nedelje marta "prelomiće" rukovodstvo najjače partije u državi, posle konsultacija sa liderom Aleksandrom Vučićem i sednica organa stranke, koje bi trebalo da budu održane do najverovatnije do kraja septembra.

Naši izvori tvrde da bi rukovodstvo SNS tada trebalo sve detaljno da analizira, i situaciju u zemlji i okruženju, ali i da razmatraju ko zaslužuje da se nađe na stranačkim izbornim listama. U bazi naprednjaka već duže su na snazi instrukcije da se podignu svi stranački resursi. Tako njihovi viđeniji funkcioneri uveliko obilaze odbore po Srbiji, kako bi pripremili "bazu" za izborni okršaj. Nalog da zagrevaju svoju stranačku mašineriju dobili su i koalicioni partneri SNS. Iako još nije doneta definitivna odluka o izboru datuma za izlazak na birališta trenutno "preteže" 22. mart.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže, za "Novosti", da su oni za izbore uvek spremni i da je od licitiranja datumima važnije to što će građani na proleće imati priliku da odlučuju o daljem putu Srbije:

- Odnosno, da izabere između napredovanja Srbije i povratka u vreme vlasti "žutog kartela", kriminala, korupcije i pljačke državnih resursa.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković navodi da će izbori biti raspisani u zakonskom roku:

- Određivanje tačnog datuma njihovog održavanja biće stvar političke taktike vodećih aktera u zemlji.

Komentari
0
Pošalji komentar
KPy 1NJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: