SOFTART:Saopštenje za javnost povodom pisanja Južnih vesti

Izvor: Niški portal | 14-May-2019 | 12:50

Saopštenje vlasnice Softart-a, gospođe Jelene Đorđević, povodom naslova “Direktor "Tržnice" kupio softver za javno preduzeće od firme u kojoj je takav softver prodavao” na portalu Južne vesti, prenosimo u celosti:

Softart je preduzetnička radnja koja postoji od 2014.godine i bavi se izradom web aplikacija. Goran Đorđević bio je osnivač ove preduzetničke radnje, ali je u skladu sa zakonom, imenovanjem na funkciju direktora JKP ”Tržnica”- Niš, saglasno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, odmah nakon imenovanja, izvršeno je ustupanje preduzetničke radnje na mene.

Glavni proizvod ove preduzetničke radnje jesu online prodavnice, po kojima je Softart prepoznatljiv u Srbiji, sa više od 120 zadovoljnih klijenata. Izrada online - prodavnica podrazumeva saradnju sa softverskim kućama zbog povezivanja i sinhronizacije podataka sa softverima za praćenje poslovanja. Softart je razvio i dalje razvija komunikaciju u smislu softverskog povezivanja, sa vodećim softverima za praćenje poslovanja na domaćem i svetskom tržištu (Pantheon, Logik poslovna rešenja, Biznis soft, Info data, Wings...).

Logična je i nužna saradnja sa proizvođačima poslovnih softvera, s obzirom na delatnost kojom se bavimo, što ne podrazumeva prodaju istih sa naše strane. Naime, Softart zadržava prava da svakom potencijalnom klijentu ukaže na softverska rešenja sa kojima već ima razvijenu komunikaciju i eventualno ih uputi na prezentaciju kod samih proizvođača softvera.

JKP ”Tržnica”- Niš, ni jednog trenutka nije kontaktirala Softart, niti imala bilo kakvu poslovnu saradnju sa nama, direktnu ili indirektnu.

Smatram vest objavljenu na portalu “Južne vesti” potpunom obmanom javnnog mnjenja kao i pokušajem diskreditacije preduzetničke radnje Softart koja postoji i posluje duže od trajanja mandata direktora JKP ” Tržnica”- Niš.

Smatram objavljenu vest sa ovog portala netačnom, zasnovanom na netačnim saznanjima do kojih se očito došlo pre plasiranja ove informacije u medijima. U prilog tome govori i to što nas niko iz “Južnih vesti” nije kontaktirao i zatražio potpune informacije koje se tiču poslovne saradnje ovih dvaju privrednih subjekata.

U vezi svega prethodno navedenog, smatram da je namera portala “Južne vesti” plasiranje objektivnih i istinitih informacija o poslovanjima malih i srednjih preduzeća iz ovog dela Srbije, imajući u vidu osobito politiku razvoja istih na području čitave Republike Srbije, te se nadam da će ovaj demanti i objaviti.

Sa poštovanjem,

Jelena Đorđević

Vlasnik Softart-a

Komentari
0
Pošalji komentar
L4C 6r8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: