Sednica skupštine počela i bez TV prenosa

Izvor: R.P. | 11-Apr-2016 | 12:49

Odbornici aktuelnog saziva Skupštine grada Niša započeli su 42. sednicu niškog gradskog parlamenta sazvanu na zahtev više od jedne trećine odbornika stranaka u opoziciji i na kojoj se razmatra, kako je ranije najavljeno, samo jedna tačka dnevnog reda – izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o radu i poslovanju grada Niša i trošenju novca iz gradskog budžeta u 2014.godini.

Iako nema TV prenosa sednica se održava i na njoj su predstavnici opozicije optužili sadašnju nišku vladajuću garnituru za nedomaćinsko poslovanje i nenamensko trošenje novca iz budžeta tokom pretprošle godine. Tvrdeći da nije bilo zloupotreba u trošenju sredstava iz budžeta, predstavnici aktuelne gradske vlasti ukazali su na činjenicu da je i za 2010.godinu, kada su odbornici sadašnje opozicije bili na vlasti, izveštaj DRI bio sličan, ali da su tada predstavnici stranaka na vlasti o tome ćutali.

 

Protesti ispred skupštine

U vreme početka sednice Skupštine grada Niša ispred zgrade u Nikole Pašića nekoliko desetina članova Udruženja predsednika skupština stanara protestovalo je uzvicima i pištaljkama. Tražili su, pored svega drugog da se u dnevni red sednice uvrsti smena rukovodstva JKP Toplana i direktora Slobodana Maksimovića.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
Jms DHM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: