Sledi finale: Ko će biti pobednik takmičenja za Frankofonu pesmu?

Izvor: Niški portal | 19-Mar-2018 | 20:33

Finale 15. jubilarnog takmičenja za Frankofonu pesmu održaće se 25. marta u sali Narodnog pozorišta sa početkom u 14 sati. Neke od najlepših francuskih pesama izvodiće 15 takmičara iz Srbije.

U finalu koje organizuje Studentski kulturni centar Niš u saradnji sa  Francuskim institutom, publika će čuti izvođenja osam juniora (od 13 do 17 godina) i sedam seniora (od 18 do 28 godina), koji su pobedili na polufinalnim takmičenjima u  Kladovu, Novom Sadu, Beogradu i Nišu. 

Pobednik u seniorskoj kategoriji kao nagradu dobija put u Francusku za dve osobe. Za prvo mesto u juniorskoj kategoriji nagrada je put u Tunis za dve osobe, stoji u saopštenju Studentskog kulturnog centra.

Kako kažu organizatori, novina je da će ove godine prvi put i publika moći da glasa za svog favorita. U toku takmičenja će na Facebook strani Studentskog centra Niš (https://www.facebook.com/skcnis ) biti organizovano glasanje. Izvođača koji im se najviše dopada, ljubitelji Frankofone pesme moći će da podrže lajkovanjem fotografije. Miljenik publike kao nagradu dobija profesionalni vokalni mikrofon, koji poklanja Studentski kulturni centar Niš uz podršku Sky music centra.

Takmičenje za Frankofonu pesmu, koje se održava u okviru meseca Frankofonije,  partnerski organizuju Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama, Sky music centra, i ExeNet-a.

Komentari
0
Pošalji komentar
Bzg gvT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: