Srednjoškolci iz Svrljiga pobednici Regionalnog takmičenja učeničkih kompanija

Izvor: Niški portal | 09-Mar-2018 | 19:10

Srednjoškolci iz Svrljiga osvojili su prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija održanom u Nišu. Nacionalno finale biće održano u maju ove godine u Beogradu, a priliku da se bore za prvu nagradu dobili su i učenici iz Gimnazije ''Bora Stanković'' i Ekonomske škole iz Niša.

Pobednici takmičenja

Kompanija ''Joint Venture'' iz Srednje škole ''Dušan Trivunac Dragoš'' u Svrljigu, osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija jugoistočne Srbije. Srednjoškolci se u okviru kompanije bave proizvodnjom i prodajom ''Čajite'' - čokoladice od prirodnih sastojaka koja se nakon potapanja u toploj vodi može popiti kao čaj i pelet od bio mase za koji tvrde da ga mogu proizvesti po dvostruko nižoj ceni od klasičnog peleta od drveta.

Drugo mesto pripalo je kompaniji ''Itrion'' koju čine učenici Poljoprivredne škole u Aleksincu koji proizvode suplemente u ishrani na bazi meda.

Učenička kompanija ''Džinče'' iz Tehničke škole u Vlasotincu osvojila je treće mesto sa zimnicom od ljutih papričica i slatkog grožđa.

Pored ovih kompanija, na nacionalno finale plasirale su se i ''Archive Codex'' Gimnazije ''Bora Stanković'' u Nišu sa android aplikacijom koja pomaže učenicima da prate školske obaveze, kao i ''Godži Coffee'' koju čine učenici Ekonomske škole u Nišu koji se bave proizvodnjom i prodajom ''zdrave'' kafe sa godži bobicama.

Sa pobednicima ostala tri regionalna takmičenja, učenici će se u maju boriti za titulu nacionalnog pobednika i predstavnika Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Beogradu.

Program ''Učenička kompanija'' je deo projekta ''Decenija preduzetništva'' koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

Komentari
0
Pošalji komentar
fsv pnN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: