Stiže kanalizacija i u Donje Međurovo

Izvor: Niški portal | 01-Apr-2017 | 11:04

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, direktor JKP „Naisus“ Dejan Andrejević, zamenik predsednika Nikola Božić sa članovima Saveta građana Donjeg Međurova, obišli su izvođače radova na izgradnji infrastrukturne mreže u ovom selu, koje ima oko 1400 stanovnika. Zahvaljujući velikom razumevanju Veća i gradonačelnika Grada Niša, i zalagenjem Gradske opštine Palilula, stanovnici Donjeg Međurova, posle dve decenije obećavanja, konačno će rešiti jedan od najvećih infrastrukturnih problema.

    

“Ovo je za opštinu Palilula značajana investicija i početak rešavanja komunalnih problema i u ostalnim naseljima opštine”, izjavio je predsednik opštine Aleksandar Ždrale. Po rečima Darka Bulatovića, Grad Niš se zahvaljujući projektu i inicijativi opštine Palilula našao među devet gradova i sedamnaest opština u Srbiji, koji su dobili finasijsku podršku Ministarstva privrede Vlade Republikre Srbije u iznosu od 30,9 miliona dinara za realizaciju infrastrukturnih projekata - uređenje vodovodne i kanalizacione mreže u radnoj zoni Donje Međurovo i obezbeđenje dostupnosti poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem. Iz gradskog budžeta biće obezbeđeno dodatnih dvanaest miliona dinara za ostvarivanje i investicije u Donjem Međurovu.

U selu Donje Međurovo je pre osam godina meštanima obećano da će im biti izgrađena kanalizaciona mreža. Rešavanje ovog, za njih izuzetno velikog prtoblema se nazire. Najavljeno je da će ova faza radova biti okončana do kraja aprila.“Ova faza podrazumeva izgradnju 2, 2 km nedostajuće sekundarne mreže. Vrednost ovih radova je 13,6 miliona dinara. Nakon završetka radova očekuje se primopredaja i preuzimanje kanalizacionog sistema na održavanje od strane niškog Naisusa. Potom će se raditi priključci na mrežu za sva domaćinstva ovog sela“, izjavio je gradonačelnik.

Komentari
0
Pošalji komentar
BpK WYD
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: