Štrudla sa šljivama

Izvor: Niški portal | 26-Aug-2020 | 16:27

SASTOJCI:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 9 velikih šljiva
  • 1 čaša punomasnog jogurta
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike pšeničnog griza
  • 2 kašike šećera u prahu

PRIPREMA:

Pre same pripreme, uključite rernu na 200 stepeni i ostavite da se zagreje. U posudi pomešajte jogurt, šećer i griz. Zatim, odrolajte lisnato testo zajedno sa papirom za pečenje. Nemojte ukljanjati papir za pečenje koji ste dobili sa lisnatim testom, na njemu ćemo ispeći štrudlu. Odrežite trake debljine 1 cm sa svake strane lista, ne sečite ih do kraja, samo ih isecite da biste kasnije od njih mogli da napravite pletenicu. Zatim, po sredini testa, ravnomerno rasporedite smesu od jogurta, šećera i griza, pa dodajte polovinu očišćenih šljiva, lepo ih raporedite. Trakice preklopite jednu preko druge tako da čine pletenicu.
Premažite štrudlu razmućenim jajetom.  Pecite 25-30 minuta, dok ne poprimi lepu zlatnu boju. Ohladite i pre posluživanja posolite šećerom u prahu. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
OPe nCX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: