Štrudla sa šljivama
SASTOJCI:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 9 velikih šljiva
- 1 čaša punomasnog jogurta
- 1 jaje
- 3 kašike šećera
- 4 kašike pšeničnog griza
- 2 kašike šećera u prahu
PRIPREMA:
Pre same pripreme, uključite rernu na 200 stepeni i ostavite da se zagreje. U posudi pomešajte jogurt, šećer i griz. Zatim, odrolajte lisnato testo zajedno sa papirom za pečenje. Nemojte ukljanjati papir za pečenje koji ste dobili sa lisnatim testom, na njemu ćemo ispeći štrudlu. Odrežite trake debljine 1 cm sa svake strane lista, ne sečite ih do kraja, samo ih isecite da biste kasnije od njih mogli da napravite pletenicu. Zatim, po sredini testa, ravnomerno rasporedite smesu od jogurta, šećera i griza, pa dodajte polovinu očišćenih šljiva, lepo ih raporedite. Trakice preklopite jednu preko druge tako da čine pletenicu.
Premažite štrudlu razmućenim jajetom. Pecite 25-30 minuta, dok ne poprimi lepu zlatnu boju. Ohladite i pre posluživanja posolite šećerom u prahu. Prijatno!