Studentski kulturni centar Niš oduševio Beograđane

Izvor: Niški portal | 10-Apr-2018 | 14:58

Raznovrsnim programom tokom prošle nedelje obeležen je Dan studenata Univerziteta u Beogradu. Tim povodom su gosti beogradskog Studenstkog kulturnog centra bili i talenti SKC-a u Nišu. Beogradska publika mogla je da se upozna sa Psihološkim savetovalištem, da pogleda predstavu Mučenici, čuje Akademski ženski hor, prisustvuje promociji knjige poezije Zorana Pešića Sigme, kao i da uživa u odličnom niškom džezu benda Jazz trio PMF. Pored njih, i studenti Fakulteta umetnosti su predstavili izložbu Grafičke integracije.

Foto: SKC

Šta je Psihološko savetovalište? Kome je namenjeno? Kako su mladi psiholozi pomagali svojim kolegama? Koji to problemi najčešće muče studente i srednjoškolce? Odgovore na ova pitanja kolegama u Beogradu dali su mladi psiholozi Filozofskog fakulteta u Nišu, koji su i deo Psihološkog savetovališta SKC-a Niš.

Foto: SKC

Beogradskoj publici predstavljen je i književni portret književnika Zorana Pešića Sigme, urednika časopisa Gradina. Književno veče upotpunili su i glasovi članica Akademskog ženskog hora niškog SKC-a.

Foto: SKC

Nakon književne večeri publika je uživala u jednoj od najnagrađivanijih predstava Akademskog pozorišta SKC-a u protekloj godini - Mučenici, gde su u drugačijem sastavu mladi glumački talenti opravdali poverenje koje im publika godinama ukazuje.

Foto: SKC

Za kraj večeri Jazz trio PMF je prisutnima poklonio jazz melodije, čime je i program koji su pripremile Nišlije bio završen.

U niškom SKC-u kažu da je ovo pokazatelj dobre međusobne saradnje koju studentski kulturni centri i sami studenti u Srbiji imaju, a koja će se nastaviti i u budućnosti.

Komentari
0
Pošalji komentar
dZf oiH
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: